Der var mødt omkring 600 spændte og håbefulde mennesker op på Paradepladsen foran Arsenalet i Viborg.

Her stod alle klar med deres smartphones, for at deltage i det der måske er verdens største interaktive spil, som blev afviklet på Viborgs gamle militærbygninger (Arsenalet). Det blev afviklet i forbindelse med Viborg Animations Festival VAF afslutningsshow.

 

Forestillingen tog udgangspunkt i forvandlingen af Prinsens Livregiments kaserne (Arsenalet) som tidligere har været militært hovedkvarter, hvor det i dag er blevet et attraktivt centrum for animation og andre kreative fag. Så udviklerne Kenneth og Michael har været i deres helt egen verden den sidste måneds tid, med forberedelserne på dette gigantiske interaktiv spil, hvor Arsenalet arkitektur udgjorde en slags tredimensionelt lærred for forestillingens visuelle dramaturgi og komposition.

 

Da regnen endelige stoppede i lørdags og speaker gik i gang var spænding på sit højeste. Publikum fik trykket spilkode ind, så de efterfølgende kunne se deres fiktive person oppe på Arsenalets mur, hvor de så kunne begynde at indsamle en masse hjerter. Men lige pludselige skete der noget, som forvandlede hele Arsenalet til en krigszone. Soldater og militærtanks komme frem og nu begyndte kampen for kærligheden. Gennem spillet blev publikummet delt op i et rødt og blåt hold. Hvor de så skulle mødes på midten for at få kærligheden til at overvinde det krigen. Gennem alle spillene blev der råbt, jublet og heppet på hinanden, så de i fællesskab kunne vinde Arsenalet tilbage med kærligheden til folket. 

 

Tilbage til nyheder